MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

DIY Yarn Pom Pom Balls

Salam and good day uols...

That day in my entry on Homeschooling Activities i ada mention i ada buat my own yarn pom pom balls kan. Before this puas la dok pikir camne orang tu buat. Eh, no. I google nak beli dah. Then, masa google tu i found this video DIY yarn pom pom balls.

Apa lagi immediately la pegi beli yarn kan. Murah je yarn tu dlm RM1.80 camtu seketul tu haa..Bole dpt byk pom pom balls nye. I bought a few colors la. Actually byk kegunaan pom pom balls ni. Kene kreatif la kan guna smp worth kan.



So, i follow je la video ni kan.



Andddd this is the outcome kan. Mula2 buat kedekut xmo byk2 benang kan. Kecik jek dpt. Next round tebal2 gulung nye. Haaa br dpt yg fluffy2 gitu haaa...



I made quite a lot jugak la. The next plan is for color coding activity. But not all colors i dah buat so keep on delaying je la kan.

Uols have fun DIYing!!~~

Enjoice~~





Related Posts with Thumbnails