MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

Syukurrrrrrr ;)

Alhamdulillah syukurrrr sangat2 our son Ayser Zarif dah recover from fever. Macam2 hal masa dia demam la. Start demam since Thursday lagi but xbape panas...so hantar je la to nursery. Then balik tu Thursday nite makin panas..bagi makan ubat dah ok dah...the next morning pon panas lagi...so kene la EL kan.

Pastu g klinik but doc kata x demam...pelik sungguh....tapi petang tu panas balik yang sangat panas..so we ols bagi la ubat doc bagi tu..that nite...tetiba mata dia bengkak cam orang nangis non-stop tu....pelik la kan...allergy apa plak dah ni....ada 2 probability...either ubat demam kaler oren or pumpkin...but i suspected the medicine la...sbb pumpkin dah start bagi the day before...so far xde problem laa...so we stopped both laa...but ubat dh stop awal..pumpkin later...


Ni saturday in the middle of the nite...bangun x mo tdo nak main....nampak mata yang kuyu tuh...xleh bukak sebab bengkak...hahaha


Ni lagi obvious kan....sian anak mommy ni....


Then, after dah stopped sumer....his eyes getting better....so confirm the medicine...memang dari dulu Ayser Zarif x suke ubat demam kaler oren tuh...tapi tiap kali gi klinik mesti dapat yang jenis ni tau....dah bape byk dah stok ubat demam kaler oren ni tah...My dad gave the pink one....so we cont using the pink medicine....so far ok je laa...xde problem.


Ni dah better dah.....kurang bengkak dah...Tapi dia dok nangis jek sebab x sihat kan...so bengkak tu lambat la susut nye...


Ni dah baik demam dah...on Sunday afternoon....so we ols kuar gi Setia City Mall...g shopping his clothes kat H&M and had late lunch there.....we tot everything dah ok dah kan.....

Suddenly, on Monday morning masa nak hantar Ayser ke nursery tu nampak bintik2 merah around his neck....aduhhh dh nak sampai dah...so we ask the babysitter to put EMAB bottom balm at the rashes area la...then balik keje makin teruk....tot measles...yesterday after work we ols gi jugak klinik to check the rashes either only rashes or measles...Alhamdulillah...doc said not measles! It's only normal rashes due to heat....nampaknye...kene dok oversea la ehhh....Dok sydney Ayser sihat kemain...hahahaha....

Oklaa....selamat untuk semua...

Enjoice~~!!!

  1. gravatar

    # by Anonymous - October 10, 2012 at 12:33 PM

    don't worry hot momma..

Related Posts with Thumbnails