MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

Almond Milk


Assalamualaikum and Good Day uols.

Actually, we ols dah ada kat KLIA ni waiting for our flight 3pm nanti. Doakan kami selamat menunaikan ibadah umrah diberkati Allah, selamat pegi and selamat pulang yer.

Last week, i tried making Almond milk for Ayser. Yela kan, i had to consume ubat tahan period for my umrah. The effect is my breastmilk production will decrease tremendously. So, risau la jugakkan. My dad suggested bawak soy milk powder which i dont agree to give to him. Instead, i made Almond Milk for him. Kene la bagi test minum ikut 4 day rule tu nk make sure there is no allergy la kan.

So far, Alhamdulillah no allergy. Hopefully, ada la jual Almond Milk kat sana. Although xde homemade yang fresh milk pon jadi la for emergency je ni. InsyaAllah my production is still enough for him. Ameen.



By the way, i used my Kuvings Silent Juicer je nk buat Almond Milk ni. Kire senang la jugak kan keje sebab half of the hampas2 tu dh di asingkan. Tinggal yang halus2 je la. U ols bole gune blender je blend everything and tapis. Tapis gune cheese cloth tu or gune tapis kain putih teh tu je senang.



This is how to make homemade Almond Milk. I tambah kismis and madu. Bole je nak tambah bahan2 lain yang berkhasiat.

Ok, Happy Trying!


  1. gravatar

    # by sherlina halim - October 7, 2015 at 2:26 PM

    Pengen yang lebih seru ...
    Ayo kunjungi www.asianbet77.com
    Buktikan sendiri ..

    Real Play = Real Money

    - Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
    - Bonus Mixparlay .
    - Bonus Tangkasnet setiap hari .
    - New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
    - Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
    - Cash Back up to 10 % .
    - Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

    Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
    - YM : op1_asianbet77@yahoo.com
    - EMAIL : melasian77cs@gmail.com
    - WHATSAPP : +63 905 213 7234
    - WECHAT : asianbet_77
    - SMS CENTER : +63 905 209 8162
    - PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

    Salam Admin ,
    asianbet77.com

    Download Disini

Related Posts with Thumbnails