MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

Throwback Thursday: His 1st Passport Photo

Actually, this picture of Ayser ni ada dalam draft for quite some time la. Nk buat this entry x terbuat sampai ke sudah nye haaa....Takper laa...kite throwback our memories jap yer. :D

Ok, this is his 1st passport photo sebab nak kene buat passport la kan. Nak pegi oversea. Pegi Sydney time tu. So kene la buat. Susah jugak nak amek gambar dia sbb xleh dok diam. Gambar gegar jek. And the photographer kata this is his best shot yang x gegar and pandang depan. Not bad la jugak kan.


He's almost 2 years old already. So, that day i went to imigresen to renew my passport and i sempat la tanya whether Ayser needs to change his photo or not. The staff said after 2 years old baru tuka since the passport pon for 5 years kan so cam ok la lagi bole pakai for this year. 

Then, yesterday my hubby checked again with the imigresen staff tu, kali ni cakap kene tuka pulak. Kitorg pon pegi la UTC nak tuka gambar dlm passport kan. Dh smp kt kaunter pertanyaan dah ni, bole plak kata kt UTC xleh buat kt main office je bole buat. Pulak dahhh...apa gune UTC camtu kan. Dah kene pegi Ayer Keroh office the next day, which is today la kan. His new passport photo dah buat dah sekali ngan visa photo.

My passport pon renew for 5 years jugak. Actually nk buat 2 years je but the last 6 months tu rugi sbb dia x kan continue unless buat 5 years punye je dapat. So, buat aje la 5 years. Abes RM300 ok. Padahal blm tentu selalu pegi oversea ke x ni. Doa2 kan we ols dpt pegi oversea sealu ye. :)

Hmm, best jugak throwback ni. Hehe. Nanti if ada yang blom story here bole la throwback kan :D

Enjoice~~~

Related Posts with Thumbnails