MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

Sihat, Sihat, Sihat, Cantik, & Bergaya

What say more...


That's all what women want right???


Ingat lagi zaman dolu2...betapa keding nye I ni. To be frank...my weight takkan lebih dr 45kg ok! I thought I jenis yang takkan gain weight and akan keding forever. But I was totally wrong...


Bile start zaman keje...my weight started to increase kgs by kgs..At first ok la kan..seronok sbb bole naik berat bdn smp ideal weight which aroung 48kg -50kg...


Then...for maintenance..I signed up for Gym with hubby (dulu2 boyfren lagi). That time I'm working 9am - 6pm office based. After a few months went to gym for exercise...then I changed my position to Technical Support. The job required me to go for outstation/ travel frequently..which means I dont have time for Gym anymore. Every week, I had to go to other states of Malaysia like Johor, Perak, Melaka, etc...and I had only weekend to rest then continued my journey again and again..So, I wasted money on Gym about 3K++...Not only that, outstation / travel job made me more fatter and fatter! I ate a lot! I got no time to exercise!


Years by years doing the same job...until I got married...I've tried Herbalife as well...before getting married I took Herbalife ...It needs strong will and courage to control and discipline yourself..I manage to tone my body by decreasing  a few inches by time my wedding day! But after that, I can't control myself from eating! haha.. plus my in-laws family are big eater!

Don't ask how much I gained...I feel so embarass...My family keep on saying.."Aishah dah gemok!!", "Kak Long gemoknyerr"...I'm fed up with all the words....



Plus...lately I always fall sick! Demam laa..sakit kepala laa..sakit tangan laa...and this one make me feel so super worry! Sometimes I feel pain at my breast!


Later on...I've been introduced by my fren with this PB...What is PB?? Have anyone heard about it? I knew it thru my blog reading...but it took me ages to use it...





Frankly speaking...I don't like to wear corset! I've been trying others before but it didn't work too...so frustrated!

But PB is different! I'm attracted to the benefits of PB...


My first time using it I feel so comfortable! Hari-hari pakai....lama2 makin senang...First time pakai mmg my hubby kene tolong cangkukkan..but a few days after that...I dah bole pakai sendiri!


I've been trying it for 2 weeks...Alhamdulillah..best sangat pakai PB nie


My experience using PB:

  • Badan I terasa lebih ringan
  • Sakit bahu and tangan hilang
  • My breast dah xde rase sakit2
  • Selera makan kurang
  • Kerap buang air kecil & besar
  • Kerap buang angin (kerap sendawa, saya selalu sukar utk buang angin)
  • Gastric pain dah berkurang
  • Stretchmark dah x ade
  • Lebih bertenaga
  • Berat turun sebanyak 4kg on first 2 weeks
  • Sakit kepala dah berkurang
  • Nip breast makin lighter
  • Girdle tidak bergulung spt yg terdapat di pasaran
  • Breatheable material (aquatek & aquadyne)
Let me explain more about PB....

PB stands for Premium Beautiful. Secara detail nyer....


PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL
membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.



Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful : 


  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.

  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.

  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.

  • Sinar infra merah jauh (FIR) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.

FIR (Far Infrared Rays)

Apa FIR ni?


Far Infrared Rays (FIR) adalah gelombang elektromagnet yang tidak kelihatan dan tidak nampak dengan mata kasar dan cahay spectrum ini memberi manfaat kepada badan manusia.


Bagaimana FIR Berfungsi?


FIR menembusi kulit

Tindak balas resonan ke atas molekul air

Molekul bergetar lebih kuat

Lebih banyak tenaga digunakan

Lebih haba dihasilkan

Salur darah mengembang

Perjalanan darah lebih lancar

Penghantaran nutrien dan pembuangan toksik lebih efisien

Sel-sel lebih aktif

BADAN SEGAR, CERGAS & CERIA



3 FUNGSI UTAMA FIR

  1. Membersihkan darah daripada toksik dan menukarkan darah berasid kepada darah beralkali lemah

    - Pemejalan dan kekenyalan kulit
    - Menghilangkan beberapa jenis penyakit kulit dan alergi
    - Pemejalan salur nadi
    - Pemulihan penyakit darah tinggi
    - Memelihara daripada mendapat strok
    - Memelihara daripada mendapat penyakit jantung
    - Mencegah kanser / barah
    - Merawat bronchitis
    - Merawat lelah
    - Menghilangkan sembelit, sakit bahu, pinggang, lutut, kaki dan kesukaran untuk tidur     lena
    - Menghilangkan perasaan mudah tersinggung, radang usus dan perut
    - Merawat hepatitis


  2. Merangsang sel-sel yang lemah dan tidak aktif untul meningkatkan kadar metabolisma

    Memulihkan
    - Sakit pundi kencing
    - Radang usus dan perut
    - Hepatitis
    - Kencing malam
    - Kencing manis
    - Buah pinggang
    - Cahaya muka
    - Penyakit rahim (fibroid)
    - Buasir
    - Keletihan dan lesu


  3. Memperbaiki dan memulihkan ketidakseimbangan sistem saraf autonomi serta menstabilkan fungsi organ-organ dalam badan

    Memulihkan
    - Kesukaran tidur lena
    - Lekas marah
    - Sakit kepala
    - Bahu yang kaku
    - Pening
    - Telinga berdengung
    - Mata sakit
    - Sakit saraf di kepala atau muka (migrain)
    - Kehilangan tenaga badan
    - Radang usus dan perut
    - Kulit kering


15 Keistimewaan FIR
  1. Memperkenalkan perjalanan darah dalam tubuh
  2. Meningkatkan kadar metabolisma
  3. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  5. Mengeluarkan peluh asid
  6. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  7. Mengekalkan kesegaran badan
  8. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  10. Tidur lebih nyenyak
  11. Menghilangkan bau badan
  12. Menghilangkan kulat dan fungus
  13. Membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
  15. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

PREMIUM BEAUTIFUL

Terdiri daripada 3 bahagian iaitu:


Long Bra

Fungsi:




  • Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  • Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  • 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  • Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

Bengkung



  • Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  • Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  • Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  • Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  • Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
Long Girdle

Fungsi:



  • 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian. 
  • Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul. 
  • Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna. 
  • Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona. 
  • Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk. 
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit. 
  • Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik. 
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan. 
  • Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.




Some of tesimonials:


“Pada pendapat saya, walaupun ada yang menyatakan harga pakaian PB ini tinggi, tetapi untuk memiliki bentuk tubuh yang menarik dan kesihatan fizikal yang berpanjangan adalah asset yang paling berharga dan tidak ternilai dari wang ringgit. Lagipun PB ini terdapat 3 keistimewaannya jika diamalkan dna berdisiplin memakainya iaitu 1) ia membantu membentuk tubuh 2) untuk kesihatan 3) membantu dalam hubungan intim suami isteri” jelas Wan panjang lebar yang mendisiplinkan diri memakai PB selama 8 jam sehari bagi mendapatkan hasil yang memuaskan dalam masa yang singkat."


"Selain memiliki bentuk badan yang semakin menarik saya juga berasa lebih cergas dan sihat kerana penyakit-penyakit seperti lelah, migraine, gastric, tonsil dan sengal badan semakin berkurangan."


"Saya telah berkahwin selama 3 tahun dan tidak dikurniakan cahayamata. Alhamdullilah setelah 3 bulan saya mencuba PB ini saya disahkan mengandung! PB bukan sahaja untuk menurunkan berat badan malah membantu wanita yang sukar mengandung"



So, basically this is all about Premium Beautiful.


Interested?


You can contact me via:


1) YM : shahdin_195


2) Email : shahdin_warrior@yahoo.com


- The wifey -

  1. gravatar

    # by Nuha Ariana - January 8, 2010 at 2:20 PM

    Jadi agent PB pulak ke?skrg ni sure ko dah kurus ek mcm zaman2 uni dulu...hihihih...

  2. gravatar

    # by Aishah Noordin - January 10, 2010 at 1:51 AM

    Liyana: In progress....

  3. gravatar

    # by Darus Interferon - January 12, 2010 at 2:39 PM

    heh, kalau pregnant tak boleh kan?

  4. gravatar

    # by Aishah Noordin - January 12, 2010 at 2:59 PM

    Darus : Pregnant x boleh..lps bersalin it's the best time to wear..akan cpt kurus and better lg dr bengkung yg balut2 tu ngn ltk whatsoever limau ke apa tah tuh

Related Posts with Thumbnails