MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

North Trip

Ok, supposed this entry should be up already but i kept on delaying the post, today baru nak up. Sorry :D

We went back to Kedah a week after Raya. Kire dah abes segala jam bagai baru la we ols balik. Ada pit stop gak kt KL kan. Sampai Kedah malam jugak since pit stop kt KL lama gak for Friday prayers and tuka tayar sbb tayar keta dah botak.

Nothing much at Kedah. We stayed at hubby's grandparents' house in Yan. Went for a visit to my grandmother's house at Sungai Petani. That's all. More like lepaking in the house je. Ada la jalan2 kt pantai jap.


Ni la si cheeky boy dah bersiap nak gi Penang!

Then, we went to Penang for 3 days 2 nights. Dah lama x jejak kaki kat Penang. Datang jadi peghak sbb too much development and changes. Jalan memang ler tatau kan. Pegi ke island naik ferry since Ayser pon xpenah naik this type of ferry kan.


Kene la bergambar kan. Nanti tatau bile la nak jejak kaki lagi ke Penang. This was in the ferry la kan.

We stayed at Northam Suite Service Hotel. Tah btol ke tidak fullname hotel ni. haha. Junior Suite. Quite big. and best ada spa bath. Bole berjacuzzi!


The room yang spacey! and spa bath yang sangat menarik. haha. Actually nak stay kt The Hardrock Hotel but this month xdpt the special rate bcoz of Raya month so xdpt le nk stay situ. Mahal giler ok! Then, we went out again for our late lunch and jalan2 around Penang. Actually nak stop and walk around heritage area but Ayser dah tido and kepenatan so postpone the next day.


Ayser swimming! Actually Ayser dah lama x swim since he was 4 months. Reason because of eczema dia then asyik batuk and selsema. Postpone sampai dah besar. Ada la sekali tu g public pool tapi dia takut sbb ramai orang and xmo swim. This time dia takut but at the same time excited nk swim. So hubby kene la pegang dia swim kan. Takpe la slowly la ajar dia swim.



Tapi dlm takut tu dia xmo naik ok. Time ni dah nak Maghrib dia nk stay lagi. So we ols kene la sambung swim ngn dia kat bilik. Dia main air lama kt bilik sampai bibir dah biru dah. Kesejukan!

The next day, we went to Bukit Bendera. The tram dah baru ok! haha lama gile x naik Bukit Bendera. Last time naik still the old tram.


This is at the entrance area. New look!



Walking to the tram area. Sempat la posing2 kan jap. Nak tunggu tram lama lagi kan.


That day, banyak orang Arab yang datang. One of the Arabic boy played with Ayser. He's from Saudi Arabia. His parents langsung x bole speaks in English. So dah jadi cam ayam ngn itik la. I bole la paham sikit2 but nk jawab tu x reti. :D


At the tip of Bukit Bendera. We ols x jalan sampai ke dalam sangat pun. The weather pon panas time tu. Tengahari la katakan. So pusing2 jap terus turun balik.

Then, we went around to Batu Feringghi area pastu g cari makan. The heritage area tu langsung x jadi pegi. Ayser nak swimming pon x jadi sbb sampai hotel dah malam. So, mandi aje la dalam spa bath. Kite ber jacuzzi!

The next day tu we ols patah balik ke Yan to fetch hubby's grandma and direct to KL and dropped his grandama at his unlce's house. Pastu terus balik Melaka.

So, selesai la cuti2 Malaysia we ols. Next trip? InsyaAllah....

Related Posts with Thumbnails