MelissaAndDoug.com- Over 2,000 Unique and Exciting Toys for Children of All Ages! Click here!

Sardine Toast In Cup Style

Masterchef Selebriti Season 2 dah pon habis. Byk gak resipi2 yang i tertarik nak nak try kan. And the best part is ada application utk iphone called Chef Astro. All series of Masterchef Malaysia ada dalam application ni. Most of the recipes ada la. U ols bole search Chef Astro kt App Store je and download. Bole tgk la resipi apa yang menarik kan.


One of the recipe yang i dr awal nak try masa tgk Masterchef Selebriti Season 2 dulu food yang Celina buat. Sangat unik and menarik. But, i ada lah modified sket bahan2 dia. It's Roti Bakar bersama Telur, Daging dan Cendawan.


It's a simple recipe. So, bahan-bahan dia pon simple je. U ols bole tgk kat bawah ni. Instead of daging and cendawan, I tuka tu sardin goreng saje. Pastu klo rase telur tu cam byk bole jek pukul telur dulu baru cedok tuang. I td sampai tumpah2 telur putih nye sebab x muat.


Cara-cara dia pon senang aje. Instruction memang i follow kat bawah ni ok xde modified pon.



For the tray, gune muffin tray klo ada or muffin case/cup tu kan pon bole. 


But i gune Ikea Baking Cup ni. Comel je kan. Ni bukan plastik but silicone yang tahan until 220 degree Celcius. I beli satu pack of 6 jek so kene la buat 2 kali sbb x cukup hehe.


And finally the outcome as below....Alhamdulillah menjadi jugak. I x buang kulit roti sayang laa membazir je rasa. So kite belasah je ngn kulit roti pon kan. My grandma siap tanya yang renda2 ni letak apa? haha lawak je rasa the question tu.


After this, bole la buat lagi kan...hehe.

Oklaa...Happy trying!

Enjoice

Source: Chef Astro, Ikea, Image Googled.


Related Posts with Thumbnails